Sprekers

Dr. Suzy Matthijssen

Klinisch psycholoog-psychotherapeut en senior onderzoeker.

Zij promoveerde op het onderwerp “Enhancing Trauma Treatment” en doet onderzoek naar interventies en mechanismen om traumabehandelingen te verbeteren. Ze is verbonden aan de Universiteit Utrecht en werkt heden ook bij het Altrecht Academisch Angstcentrum, waar ze hoofd is van een intensief ambulant traumabehandelingsprogramma, hoofd van de onderzoekslijn Angst, Dwang en Trauma. Kortom, een expert op het gebied van PTSS.

Mayaris Zepeda Méndez

Klinisch psycholoog, psychotherapeut en onderzoeker bij ARQ centrum ’45.

Zij heeft ruime ervaring opgedaan in het werken met getraumatiseerde mensen uit alle delen van de wereld en zeer verschillende achtergronden. In de behandeling maakt zij gebruik van verschillende technieken waaronder cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment therapy, verschillende trauma verwerkingstechnieken (EMDR, Exposure, NET, BEP, BEP-TG) Schema therapie, Affect fobie therapie, Mindfulness en lichaamsgerichte oefeningen.

Tijmen Bostoen

Psychiater en farmacoloog bij ARQ centrum ’45.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de psychotherapie en farmacotherapie van PTSS. Zijn promotieonderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum en ARQ Centrum '45 richt zich op psychedelische geassisteerde psychotherapieën voor PTSS.

Prof. dr. Ad de Jongh

GZ-psycholoog en bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van traumagerelateerde angststoornissen en heeft de behandelmethode EMDR in Nederland geïntroduceerd.