Sprekers

Dr. Suzy Matthijssen

Klinisch psycholoog-psychotherapeut en senior onderzoeker.

Zij promoveerde op het onderwerp “Enhancing Trauma Treatment” en doet onderzoek naar interventies en mechanismen om traumabehandelingen te verbeteren. Ze is verbonden aan de Universiteit Utrecht en werkt heden ook bij het Altrecht Academisch Angstcentrum, waar ze hoofd is van een intensief ambulant traumabehandelingsprogramma, hoofd van de onderzoekslijn Angst, Dwang en Trauma. Kortom, een expert op het gebied van PTSS.

Mayaris Zepeda Méndez

Klinisch psycholoog, psychotherapeut, onderzoeker, praktijkopleider en plv. P-opleider voor klinisch psychologen bij ARQ centrum ’45. Daarnaast is zij werkzaam in haar eigen praktijk.

Zij is gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma. Verder zijn haar aandachtsgebieden diversiteit, groepstherapie en meditatie en yoga. Zij is opgeleid tot yoga docent en yoga therapeut (stress, depressie, angst en ptss).

 

Tijmen Bostoen

Psychiater en farmacoloog bij ARQ centrum ’45.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de psychotherapie en farmacotherapie van PTSS. Zijn promotieonderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum en ARQ Centrum '45 richt zich op psychedelische geassisteerde psychotherapieën voor PTSS.

Prof. dr. Ad de Jongh

GZ-psycholoog en bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van traumagerelateerde angststoornissen en heeft de behandelmethode EMDR in Nederland geïntroduceerd.