Sprekerscast

Nieuws onder de najaarszon - Suriname

Voorzitter & Spreker

Martijn Figee
Voor-en achternaam
Functietitel
Psychiater & Universitair Hoofddocent
Bedrijf/Instelling
Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York
Spreker Bio
Martijn Figee is als psychiater en Associate Professor verbonden aan de Icahn School of Medicine in Mount Sinai, New York, waar hij een onderzoeks- en behandelprogramma leidt voor neuromodulatie bij psychiatrische en neurologische aandoeningen. Hij is opgeleid aan het AMC in Amsterdam waar hij zich heeft gespecialiseerd in psychiatrische neuromodulatie.

Sprekerscast

Dorien Philipszoon
Voor-en achternaam
Functietitel
Psychiater & psychoanalytisch psychotherapeut
Bedrijf/Instelling
Zaans Medisch Centrum, Praktijk Philipszoon
Spreker Bio
Dorien Philipszoon is psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut verbonden aan het Zaans Medisch Centrum en werkzaam in haar eigen praktijk te Amstelveen.

Zij is voorzitter van de Afdeling Psychotherapie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en heeft mede vormgegeven aan het nieuwe opleidingsplan voor psychiaters en aan het Advies bij- en nascholing en persoonlijk profiel voor psychiaters. Zij is supervisor en opleider bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP), gespecialiseerd in MBT en AFT.

Hiernaast publiceert zij artikelen, onder meer over mentaliseren van de behandelaar, online behandelen en de therapeutische relatie en over de behandeling van een negatief zelfbeeld met AFT.
Anja Lok
Voor-en achternaam
Functietitel
Psychiater, psycholoog & onderzoeker
Bedrijf/Instelling
Amsterdam UMC
Spreker Bio
Anja Lok is psychiater, psycholoog en onderzoeker bij het Transitiecentrum Affectieve Stoornissen (TAS) van de afdeling Psychiatrie van het Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in Stemmingsstoornissen bij jongeren en jongvolwassenen. Haar onderzoek richt zich op interventies zoals neuromodulatie, beïnvloeding van het microbioom en vormen van psychotherapie. Tevens is zij themaleider Mental Health van de HELIUS studie van het Amsterdam UMC.

De verdere sprekers en gastsprekers worden nader bekendgemaakt.