Welkom!

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat onze jaarlijkse nascholing 'Nieuws onder de najaarszon' van 27 t/m 31 oktober 2024 in Paramaribo zal plaatsvinden. 

Voorzitter dr. Martijn Figee is momenteel bezig met het samenstellen van het programma, dr. Anja Lok en Dorien Philipszoon mogen wij als eerste sprekers aan u presenteren. Een belangrijk onderdeel van het programma vormt kennisuitwisseling met psychiaters en psychologen uit Suriname. We nodigen u van harte uit om met ons mee te gaan naar Paramaribo. Op deze tropische locatie verweven we de essentiële nieuwe kennis met de warmte en het zonlicht van het Nederlandse herfstseizoen.

Een duik in de Surinaamse psychiatrie
Onderdeel van de nascholing is een werkbezoek aan een psychiatrisch centrum in Suriname, wat een unieke gelegenheid biedt om te leren van lokale praktijken en uitdagingen, en om een dieper begrip te krijgen van de culturele context waarin psychische gezondheidszorg wordt verleend in dit prachtige land. Gastsprekers uit Suriname zullen hun expertise en perspectieven delen tijdens de nascholingsactiviteiten.

Programma

Start het programma met een inspirerende lezing van een van de experts. Hierna gaat u samen met de experts en uw collega's aan de slag in kleinschalige workshops. Hier ontwikkelt u uw praktische vaardigheden.

De rest van de dag staat open voor eigen invulling, zoals een excursie, een ontspannen middag aan het strand, of het verkennen van het avontuurlijke Suriname.

Weten wat de experts voor u in petto hebben? Lees onder het tabje programma de abstracts van de lezingen & workshops.

Faculty

Locatie

Suriname, gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika, is een land doordrenkt van culturele diversiteit en natuurlijke pracht. Met zijn weelderige regenwouden, uitgestrekte rivieren en betoverende flora en fauna biedt het een schat aan biodiversiteit. Paramaribo, de charmante hoofdstad, schittert met zijn UNESCO-werelderfgoed historische binnenstad, waar koloniale architectuur en kleurrijke straten een unieke sfeer creëren. De culturele verscheidenheid binnen Suriname komt tot uiting in de levendige keuken van het land, waar gerechten zoals roti, pom en moksi meti een feest van smaken vormen die de diversiteit van Suriname weerspiegelen.

Cursuslocatie
De nascholingsweek vindt plaats in het Torarica Resort, een 4-sterren familieresort dat al meer dan een halve eeuw bekend staat als de woonkamer van Suriname. Gelegen aan de Surinamerivier en op loopafstand van het historische centrum van Paramaribo, biedt Torarica Resort een ideale omgeving voor zowel educatie als ontspanning.

Met moderne conferentiefaciliteiten, comfortabele accommodaties en een scala aan ontspanningsmogelijkheden, waaronder een iconisch rond zwembad, gezellige terrassen en een rijkelijk versierde lounge en bar, is Torarica Resort de perfecte locatie om te leren, te netwerken en te ontspannen.

Boek uw verblijf met korting!
Voor de deelnemers van de nascholing worden de kamers in het Torarica aangeboden tegen een gereduceerd tarief. 

Ga voorbereid op reis
Heeft u een visum nodig? Welke vaccinaties zijn belangrijk?

Kosten

Het inschrijfgeld voor deelname aan deze meerdaagse nascholing bedraagt € 1.495,-. Daarbij inbegrepen zijn: het cursusmateriaal, de welkomstreceptie, koffiepauzes & de lunches.

Accreditatie

Voor het programma van deze nascholingscursus zijn 18 tot 22 accreditatie aangevraagd bij de volgende verenigingen:

  • Nederlands Instituut van Psychologen (NIP);
  • De Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPT)
  • Het kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)
  • De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)