Locatie

Nieuws onder de najaarszon - Suriname

Paramaribo, Suriname

Ga goed voorbereid op reis. Hier leest u over wat er te doen is in de omgeving, de cursuslocatie, hoe u vanaf het vliegveld naar uw verblijf reist of u een visum nodig heeft en welke vaccinaties van belang zijn.

Bekijk www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/suriname voor up-to-date reisadviezen.

Stad

Suriname
Suriname, gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika, is een land doordrenkt van culturele diversiteit en natuurlijke pracht. Voor een zeer gevarieerde reis zit u in Suriname namelijk goed; van de rijke, culturele diversiteit tot aan de ruige jungles en prachtige meren. Of wat dacht u van de schitterend ruige kust? 

Buiten de hoofdstad van Suriname, Paramaribo, bestaat het land voor meer dan 80% uit Jungle, de Amazone! Hiermee is Suriname één van de meest bosrijke landen ter wereld. 

Paramaribo
Paramaribo, de charmante hoofdstad, schittert met zijn UNESCO-werelderfgoed historische binnenstad, waar koloniale architectuur en kleurrijke straten een unieke sfeer creëren. De culturele verscheidenheid binnen Suriname komt tot uiting in de levendige keuken van het land, waar gerechten zoals roti, pom en moksi meti een feest van smaken vormen die de diversiteit van Suriname weerspiegelen.

To Do:

In Paramaribo

 • Bezoek het Nederlandse Fort Zeelandia
 • Wandel door de palmentuinen
 • Eet Surinaamse streetfood bij de Waterkant
 • Ontdek de synagoge, de moskee én een kerk in een wandeling van 800 meter

Trek door Suriname

 • Ontdek Isadou, een eiland in de Surinamerivier
 • De wandeling door het regenwoud van Isadou 
 • Spot de zeldzame roze rivierdolfijnen in Commewijne
 • Bezoek de plantages van Commewijne: Frederiksdorp

Cursuslocatie

Boek uw verblijf met korting!

Cursuslocatie: Torarica Resort
De nascholingsweek vindt plaats in het Torarica Resort, een 4-sterren familieresort dat al meer dan een halve eeuw bekend staat als de woonkamer van Suriname. Het resort is gelegen aan de Surinamerivier en op loopafstand van het historische centrum van Paramaribo.

Met moderne conferentiefaciliteiten, comfortabele accommodaties en een scala aan ontspanningsmogelijkheden, waaronder een iconisch rond zwembad, gezellige terrassen en een rijkelijk versierde lounge en bar, is Torarica Resort de perfecte locatie om te leren, te netwerken en te ontspannen.

Overnachten
Bij Torarica Resort verblijft u in moderne kamers, die te midden van al het entertainment een oase van rust en comfort zijn.

Torarica Resort
Bij Torarica Resort verblijft u in moderne kamers, die te midden van al het entertainment een oase van rust en comfort zijn. Op het resort bevindt zich o.a. een wellness, een zwembad met zonneterras en een fitnessruimte. Voor het lekkerste Surinaams eten en lokale drankjes kunt u naar de verschillende eetgelegenheden van het hotel.

Torarica verblijf
Naast Torarica Resorts kunt u ervoor kiezen om te verblijven in een van de naastgelegen Torarica verblijven: Torarica Royal & Eco Torarica.

Bekijk de verblijven van Torarica.

Boek uw verblijf met korting via de link: 
Boekingslink met korting

Adres:
Torarica Resort
Mr. L.J. Rietbergplein 1
Paramaribo, Suriname
Bekijk de website

Reizen naar

Met het vliegtuig

Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt u binnen 10 uur rechtstreeks naar de Paramaribo-Johan Adolf Pengel Luchthaven. 

De internationale luchthaven van Paramaribo ligt op 45 kilometer ten zuiden van de hoofdstad bij Zanderij.

In Paramaribo

Met de taxi

Een taxirit vanaf het vliegveld van Suriname naar de hoofdstad Paramaribo duurt ongeveer een uur en kost SRD 250 (ongeveer € 30). Om zeker te zijn van passend vervoer is het verstandig om vooraf online te reserveren.

Met de bus

Het is ook mogelijk met de bus naar de stad te reizen, de bus doet er met diverse stops ongeveer 85 minuten over. De bus vertrekt slechts 4 keer per dag.

Autoverhuur op de luchthaven

Er zijn 7 autoverhuur bedrijven op het internationale vliegveld van Suriname gevestigd. De aanbieders van huurauto’s zijn Avis, Budget, Economy, Europcar, Hertz, Tipoa en Ross Rental Cars. Een huurauto moet u vooraf online reserveren, het is niet mogelijk ter plaatse een auto te huren. In Suriname rijdt men links. De meeste wegen buiten de hoofdstad zijn van matige kwaliteit. 

Voorbereid op reis naar Suriname

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Suriname te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit het land.

Visum

 • Uw reis valt onder toerisme, u heeft daarom geen visum nodig.

Inreisregel

 • Reist u als toerist naar Suriname? U moet entreegeld betalen voor toegang tot het grondgebied van Suriname.
  Lees hoe u het entreegeld betaalt op de website van VFS Global (informatie in het Engels). U moet een bewijs van betaling hiervan laten zien bij het inchecken voor uw heenvlucht naar Suriname. Bij aankomst in Suriname moet u uw bewijs van betaling aan de lokale autoriteiten laten zien.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort, en eventueel een visum, nodig voor een reis naar Suriname. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig in Suriname voor een periode van maximaal 14 dagen na aankomst. Wilt u langer blijven? Dan heeft u een internationaal rijbewijs (IRB) nodig.
Lees meer over rijden in Suriname op de website van de ANWB.

Geldzaken

Neem voldoende cash in Euro of US Dollar mee. Het komt regelmatig voor dat geldautomaten leeg zijn. Pinnen met pinkaarten met een Vpay logo worden ook niet door alle pinautomaten geaccepteerd.

Bagageregels

Vaccinaties

Reisvaccinaties

 •  Check welke vaccinaties u nodig heeft voor Suriname op de website van GGD Reisvaccinaties.
 • U leest op de website van de GGD ook meer over ziektes die er voorkomen, zoals dengue (knokkelkoorts), chikungunya, zikakoorts en hondsdolheid (rabiës).
 • Maak (online) een vaccinatie-afspraak bij een GGD of andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt. Check alle aanbieders van reisvaccinaties op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Gele koorts

Komt u uit een gebied waar gele koorts heerst?

 • Een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als u naar Suriname reist.
 • Heeft u geen bewijs van vaccinatie tegen gele koorts? Dan komt u mogelijk het land niet in.
 • Neem altijd uw gele vaccinatieboekje mee.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?