Nieuws onder de najaarszon: Parijs

Voor de populaire nascholing Nieuws onder de najaarszon gaan wij van 16 tot en met 20 oktober 2022 naar Parijs. Hier verwelkomen wij eerstelijnspsychologen, klinisch (neuro)psychologen en psychiaters voor een interactieve nascholing op afstand maar toch dichtbij en daarmee tevens zeer goed bereikbaar met de trein.

Ook deze editie is er een inhoudelijk en veelzijdig programma met lezingen en workshops dat u op de hoogte brengt van de laatste ontwikkelingen en innovaties in uw vakgebied. Met voorzitter prof. dr. Odile van den Heuvel en experts dr. Hein van Marle, dr. Tonnie Staring & dr. Anja Lok maken wij het programma compleet. Zij staan met u stil bij de onderwerpen:

  • TMS en de neuropsychiatrie
  • Stemmingsstoornissen bij jongeren/jongvolwassenen
  • Trauma & slaap
  • Psychotherapie bij psychose

Wat Parijs u brengt?

Even heerlijk ronddwalen in een prachtige Europese stad op treinafstand in de herfst! Maar daarbij verwerft u inzichten in en overzichten van verschillende niet-invasieve modulatietechnieken en onderliggende werkingsmechanismen. Ook de praktische toepassingen, zoals de diverse stimulatieprotocollen en veiligheid, komen aan bod. In het bijzonder is er aandacht voor de toepassing van TMS/TBS in de psychiatrie. Op het gebied van psychose wordt u bekend gemaakt met het ultrahoog risicoprofiel op psychose (UHR) waarna u weet hoe het in de praktijk herkend wordt. U leert over wat er aan gedaan kan worden en hoe groot het preventieve effect is. Daarbij weet u hoe innovaties in de psychotherapie bij psychose inspelen op toenemende kennis van de relaties tussen psychoses en andere psychische problemen; ook de praktische toepassing hiervan krijgt dit najaar gestalte.  En dat is nog niet eens alles.

Het nascholingsprogramma wordt geopend samen met de sprekers tijdens een rondvaart over de Seine. Geniet van de zonsondergang vanaf het water en maak kennis met uw medecursisten onder het genot van een hapje en een drankje. Verenig het nuttige met nazomeren in een inspirerende stad.

Prof. dr. Odile van den Heuvel

Dr. Tonnie Staring

COVID-19
Tijdens alle nascholingen van Benecke worden de RIVM-richtlijnen nauwgezet gevolgd, zodat u zorgeloos kunt genieten van een hoogwaardige nascholing in een fijne ambiance.

Geen financieel risico 

Mocht het onverhoopt zo zijn dat wij genoodzaakt zijn de nascholing te annuleren, loopt u geen financieel risico en wordt uw volledige inschrijfgeld gerestitueerd.


Reizen naar Frankrijk (COVID-19)
Bekijk het laatste actuele reisadvies naar Frankrijk hier.