Sprekers

Erwin van Meekeren

Voorzitter Erwin van Meekeren is psychiater/psychotherapeut in eigen praktijk; Meek-it. en o.a. werkzaam bij BuurtzorgT. Voorheen heeft hij inhoudelijke programma’s persoonlijkheidsstoornissen (Rivierduinen, Parnassia, GGNet) ontwikkeld en opgezet. Hij is actief binnen het kenniscentrum (PS): Naastbetrokkenen, Triade, e-health, EPA-PS, Werk en Geïntegreerde Richtlijn Behandeling.

Hij staat op diverse podia en publiceert over uiteenlopende onderwerpen, en is schrijver of co-auteur van diverse boeken.

Prof. dr. Floortje Scheepers

Floortje Scheepers is (kinder- en jeugd)psychiater en hoofd van de afdeling psychiatrie in het UMC Utrecht. Daarnaast is zij wetenschappelijk directeur van kenniscentrum Phrenos en voorzitter van de kwaliteitsraad van het ZorgInstituut. Floortje is betrokken bij verschillende innovatieprojecten waaronder PsyNet (netwerkzorg) waarvoor de NetwerkIntake ontwikkeld werd en de verhalenbank psychiatrie. In dit laatste project worden verhalen van patienten en naasten als kennisbron benut om zorg en onderwijs te verbeteren en kwalitatief onderzoek (maar ook kwantitatief onderzoek met machine learning) te doen gericht op ervaringen en betekenisgeving in de zorg.

Floortje schreef vorig jaar het boek ‘mensen zijn ingewikkeld’ bij de Arbeiderspers. Een pleidooi voor het accepteren van de werkelijkheid en loslaten van modeldenken.

Drs. Dorien Philipszoon

Dorien Philipszoon is psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut verbonden aan het Zaans Medisch Centrum als (plv)opleider en werkzaam in haar eigen praktijk te Amstelveen. Zij is voorzitter van de Afdeling Psychotherapie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en heeft mede vormgegeven aan het nieuwe opleidingsplan voor psychiaters. Zij is supervisor en opleider bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP), gespecialiseerd in MBT en AFT en voorzitter van de Opleidingscommissie Amsterdam deze vereniging.

Hiernaast publiceert zij artikelen, onder meer over online behandelen en de therapeutische relatie en over de behandeling van een negatief zelfbeeld met AFT.

Jan Baars

Jan Baars is klinisch psycholoog/psychotherapeut verbonden aan KOOS in Utrecht en Autimaat in Doetichem. Hij is opleider, supervisor en leertherapeut bij de NVRG. Supervisor bij de NVP. Verder is hij Hoofdopleider binnen de RINO groep te Utrecht. Hij publiceert regelmatig waaronder met Erwin van Meekeren.

Hij heeft een rijke ervaring binnen de GGZ en de forensische psychiatrie. Jarenlang was hij hoofd van het behandelprogramma Persoonlijkheidsstoornissen binnen de Rembrandthof te Hilversum (GGZ Centraal).

Ervaringsdeskundige

Naast het bekende concept met 4 professionals gaat dit jaar een ervaringsdeskundige mee! Zij is actief op tal van terreinen, zoals binnen diverse Podia van het kenniscentrum persoonlijkheidsstoornissen en werkte actief mee aan de nieuwe Multidisciplinaire richtlijn persoonlijkheidsstoornissen. Zij zal in alle onderdelen (lezingen/workshops) participeren.