Welkom!

Deze nascholingsweek, gehouden in het betoverende Turijn, Italië van 9 tot en met 13 juni 2024, belicht het intrigerende concept van autonomie. We verdiepen ons in zelfbepaling, zelfontplooiing, (keuze)vrijheid en eigen regie, met bijzondere aandacht voor mensen met psychische problematiek. Autonomie is cruciaal voor een vervuld leven, geworteld in sociale contexten en verbondenheid met de omgeving. Desondanks kunnen ingrijpende gebeurtenissen, psychische stoornissen en maatschappelijke factoren deze waarden onder druk zetten.

Vanuit diverse perspectieven wordt tijdens de nascholingsweek de cruciale rol van autonomie en verbondenheid belicht. Thema's zoals lichaam en trauma, dialogisch werken, transculturele aspecten, traumasensitief partnerschap, innerlijke dialoog bij behandelaars, waarde van ervaringskennis, positie van moeders, en het thema autonomie-verbondenheid worden uitvoerig behandeld. Dit alles wordt verrijkt door de reflectie op het levensverhaal van Vincent van Gogh.

Laat deze week in Turijn een inspiratiebron zijn, gevuld met inzichten en praktische kennis die ons helpen begrijpen hoe autonomie en verbondenheid de kern vormen van een welbesteed leven te midden van psychologische en psychiatrische uitdagingen. We nodigen je uit om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring en samen te ontdekken wat voor inzichten deze nascholingsweek te bieden heeft.

Programma

Start het programma met een inspirerende lezing van een van de experts. Hierna gaat u samen met de experts en uw collega's aan de slag in kleinschalige workshops. Hier ontwikkelt u uw praktische vaardigheden en is er tijd voor casussen uit uw praktijk.

Dit nuttige aspect combineert u met de aangename afwisseling van ontspanning in Turijn.

Weten wat de experts voor u in petto hebben? Lees onder het tabje programma de abstracts van de lezingen & workshops.

Interview met de voorzitter

In dit interview blikken we terug met psychiater Erwin van Meekeren, de drijvende kracht achter deze succesvolle nascholingen. En ook alvast een beetje vooruit op de week in Turijn. Lees hier het volledige interview.

Faculty

Locatie

Turijn, gelegen in het noordwesten van Italië, is een stad doordrenkt van koninklijke grandeur en industriële elegantie. De stad staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur, met als hoogtepunt het Koninklijk Paleis van Turijn, dat de majestueuze allure van het House of Savoy weerspiegelt.

Cursuslocatie

De 5-daagse nascholing zal plaatsvinden in het NH Torino Centro. Het NH Torino Centro biedt een voortreffelijk congrescentrum met ruimtes met in daglicht en uitgerust met moderne technologie, maar het ligt ook op een steenworp afstand van enkele van de meest betoverende plekken in Turijn.

Kosten

Het inschrijfgeld voor deelname aan deze meerdaagse nascholing bedraagt € 1.495,-. Daarbij inbegrepen zijn: het cursusmateriaal, de welkomstreceptie, koffiepauzes & de lunches.