Sprekers

Erwin van Meekeren
Tevens voorzitter

De laatste jaren ben ik - psychiater/psychotherapeut – ZZP bij BuurtzorgT en ADHD Centraal. Mijn missie is: aandacht voor contextuele factoren en praten met naasten behoren tot de essentiële vaardigheden van alle GGZprofessionals.

Het grootste deel van mijn werkende leven heb ik programma’s persoonlijkheidsstoornissen ontwikkeld en opgezet (Endegeest/Rivierduinen, Parnassia/PsyQ, GGNet/Scelta). Ik ben vanaf de oprichting redacteur bij psychiatrienet.nl. Ook vanaf de oprichting ben ik actief binnen het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen: Podia Naastbetrokkenen, Triade, GIT-PD, E-health, EPA-PS en Werk.

Ik schreef mee aan de nieuwe multidisciplinaire richtlijn.
(PS. Zie voor overzicht lezingen-workshops-trainingen en publicaties: www.meek-it.com)

Karin Wagenaar

Psychotherapeut/Klinisch Psycholoog/Systeemtherapeut en Nationaal en Internationaal gerenommeerd EFT therapeut/docent

Ik ben sinds 2001 gespecialiseerd in de Emotionally Focused Therapy. Sinds 2009 ben ik oprichter en voorzitter van de Stichting EFT Nederland, die als missie heeft om hoge kwaliteit partnerrelatie therapie beschikbaar te maken voor echtparen. In dat kader verzorg ik trainingen voor therapeuten in binnen en buitenland. Ik ben de trekker van de Europese EFT trainersgemeenschap en heb zitting in de ICEEFT board in Canada. Daarnaast ben ik faculty member van het Roemeense EFT-Centrum voor psychotherapie.

Gedurende 11 jaar ben ik werkzaam geweest in de klinische psychotherapie (het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren, Pro Persona) waarin ik Mentalized Based Treatment heb geintroduceerd in de kliniek. Als psychodrama therapeut heb ik jarenlang psychodramagroepen gedaan in de kliniek.

In de afgelopen jaren heb ik de Sensorimotor Psychotherapie opleiding gevolgd (level I en II) en integreer dat in mijn werk als EFT therapeut.

Ik werk sinds een aantal jaar volledig in eigen praktijk en doe naast koppels ook (NVRG) leertherapie en supervisie. Ik ben opleider Systeemtherapie aan de RINO groep Utrecht.

Jan Baars

Vanaf 1983 werk ik in de GGZ als psycholoog. Vervolgens heb ik me gespecialiseerd als klinisch psycholoog/psychotherapeut. In kan terugkijken op een rijke en veelzijdige ervaring wat betreft volwassenen, ouderen en forensische ggz. Lange tijd heb ik als hoofd van het behandelprogramma Persoonlijkheidsstoornissen van de Rembrandthof (GGZ Centraal) in Hilversum gewerkt. De laatste jaren werk ik met veel plezier binnen de kinder- en jeugd ggz (nu KOOS in Utrecht en Autimaat in Doetinchem).

Vanaf het begin van mijn loopbaan op het Krisiscentrum in Utrecht raakte ik enthousiast van systeemtherapie. Hierin heb ik me verder gespecialiseerd. Sinds vele jaren ben ik verbonden aan de RINO Groep in Utrecht. Ik verzorg onderwijs aan de KP en PT opleidingen en ben hoofdopleider Systeemtherapie. Verder verzorg ik supervisie (NVRG en NVP) en leertherapie (NVRG).

Afgelopen jaren heb ik regelmatig een bijdrage geleverd aan studiedagen, workshops en nascholing. Veelal samen met collega’s heb ik gewerkt aan 18 publicaties.

Antoinet Oostindiër

Psychiater en eigenaar/initiatiefnemer AerreA: SGGZ instelling voor zorg aan uitsluitend zorgprofessionals.
Huisarts n.p.

Ik ben tot 1999 huisarts en universitair docent bij de VU (vakgroep huisartsgeneeskunde) geweest. Daarna ben ik opgeleid tot psychiater. Van 2004-2014 werkte ik in een eigen groepspraktijk waarbij non verbale werkvormen en groepstherapie een groot deel van de behandeling uitmaakten. Vervolgens ben ik mij uitsluitend gaan richten op het behandelen van zorgprofessionals, vanuit de gedachte dat wij slecht voor onszelf zorgen en dit tot een toename van psychische problematiek leidt.

De laatste acht jaar groeit AerreA steeds meer uit tot een kenniscentrum op het gebied van specifieke “zorgverlenersproblemen”. Daarnaast houdt ik me -vanwege mijn eigen ervaringen met psychische problemen- bezig met ervaringsdeskundigheid en selfdisclosure. Daarbij speelt stigma nog steeds een grote rol.

Binnen AerreA werken wij nadrukkelijk ook non-verbaal en zetten beeldende therapie, equitherapie , mindfulness en bewegingstherapie in. Zelf ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door de rol die deze vormen van behandeling kunnen spelen.