Hamburg, Duitsland

Hamburg is een metropool in het noorden van Duitsland met maar liefst 1.7 miljoen inwoners. De belangrijkste delen van de stad liggen rondom waterplas de Binnenalster. U komt hier winkelstraten, horeca, parken en wandelpromenades tegen. Ook bekende historische bezienswaardigheden, zoals het Hamburger Rathaus en de St. Michaeliskirche liggen er in de buurt.

Hamburg staat bekend om zijn mooie theaters, zoals het Staatsoper, waar de mooiste voorstellingen plaatsvinden. De wijken St. Pauli en St. Georg zijn ook erg leuk. Hier vindt u de leukste boetiekjes en kunt u interessante musea bezoeken. 

Als u van shoppen houdt bent u in Hamburg ook op de ideale bestemming! In de designerstraat Neuer Wall of in een van de grote winkelcentra kijkt u uw ogen uit. Een stedentrip naar Hamburg is dus een ideale combinatie van uitgaan, shoppen en cultuur!

Congreslocatie

De exacte congreslocatie wordt nader bekendgemaakt.

Vervoer

Hamburg is op verschillende manieren goed te bereiken.

Met de trein

Met de internationale trein Intercity Berlijn reist u vanaf Amsterdam Centraal met één overstap in Osnabrück naar Hamburg. De totale reis duurt zo'n vijf uur lang. Stel een alert in bij NS Internationaal om de goedkoopste tickets te verkrijgen.

Met de auto

Vanaf de Nederlandse grens is het zo'n 3,5 uur rijden naar Hamburg Centrum.

Met het vliegtuig

Vanaf Schiphol Amsterdam bent u binnen één uur op de airport van Hamburg. Boek uw ticket niet te vroeg van te voren, de prijzen zijn dan nog erg hoog. Het vliegveld ligt 8,5 km ter noorden van het stadscentrum.

Fun fact: het vliegveld van Hamburg is het oudste vliegveld ter wereld?!