Welkom!

Door klimaatverandering zullen de incidenties van verschillende psychiatrische aandoeningen fors toenemen. Dit fenomeen roept vragen op over hoe klimaatverandering psychische klachten veroorzaakt. Tegelijkertijd groeit het bewustzijn onder psychiaters en psychologen dat de zorg moet verduurzamen. Maar wat is het exacte doel van deze duurzaamheidsinspanningen?

Groene psychiatrie op Vlie
Ontdek uw rol tijdens onze nascholing op Vlieland en draag bij aan het vergroenen van de zorg. Van 5 t/m 7 september wordt u, o.l.v. dr. Jurjen Luykx, als zorgprofessional bijgepraat over duurzaamheid en psychiatrie, zowel over de effecten van klimaatverandering op psychiatrische aandoeningen als over de manier waarop onze zorg bijdraagt aan de ecologische crises. 

Lezingen & Workshops
Het programma begint dagelijks met een plenaire lezing, gevolgd door kleinschalige interactieve workshops waarin u samen met experts en collega's aan de slag gaat. Er wordt stil gestaan bij de manier waarop klimaatverandering psychische klachten kan geven, maar ook hoe bijvoorbeeld het stimuleren van biodiversiteit onze mentale gezondheid kan verbeteren.

De behandeling van de patiënt kan niet los gezien worden van de noodzaak om te verduurzamen binnen de praktijk. Laat u inspireren door experts uit andere disciplines en ga naar huis met praktische tips, 12 accreditatiepunten en concrete stappen om uw werkomgeving te vergroenen. 

Combineer het nuttige met het aangename
Vlieland, een autovrij eiland, biedt tal van mogelijkheden om te ontspannen. Het nascholingsprogramma biedt ruimschoots de gelegenheid om te genieten van al het moois dat Vlieland te bieden heeft, waardoor leren en ontspanning samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. 

Programma

Start het programma met een inspirerende lezing van een van de experts. Hierna gaat u samen met de experts en uw collega's aan de slag in kleinschalige workshops. Hier ontwikkelt u uw praktische vaardigheden.

Dit nuttige aspect combineert u met de aangename afwisseling van ontspanning op Vlieland.

Weten wat de experts voor u in petto hebben? Lees onder het tabje programma de abstracts van de lezingen & workshops.

Faculty

Locatie

Vlieland, een autovrij eiland in de Waddenzee, staat bekend om zijn ongerepte natuur en rustige sfeer. Met uitgestrekte stranden, schilderachtige duinen en charmante dorpjes biedt het eiland een ideale omgeving voor ontspanning en avontuur. Van het verkennen van de natuur tot het genieten van lokale lekkernijen in gezellige restaurants, Vlieland biedt voor elk wat wils.

Cursuslocatie
Het programma zal plaatsvinden in het Strandhotel Seeduyn. Nergens in Nederland vindt u een hotel zó vrij en dicht aan zee: het hotel ligt namelijk op de eerste duinenrij met uitzicht op zee en het uitstrekte strand. Strandhotel Seeduyn heeft meetingrooms en hotelkamers met uitzicht op de duinen of de Noordzee.

Kosten

Het inschrijfgeld voor deelname aan deze meerdaagse nascholing bedraagt € 895,-. Daarbij inbegrepen zijn: het cursusmateriaal, de koffiepauzes, de lunches en een fiets voor 3 dagen. Klik hier voor een toelichting op de fietshuur.