Welkom!

Welkom bij ons bijzondere nascholingsprogramma: Traumabehandeling buiten de gebaande paden. Van 19 tot en met 23 mei 2024 nodigen wij eerstelijnspsychologen, klinisch (neuro)psychologen, psychotherapeuten en psychiaters uit om deel te nemen aan een verrijkende ervaring in het betoverende GENUA.

Er bestaat meer dan EXPOSURE en EMDR
Dit jaar staat het nascholingsprogramma op het gebied van trauma, o.l.v. dr. Suzy Matthijssen, in het teken van behandelingen die iets meer buiten de gebaande paden liggen. We richten ons niet op alternatieve behandelingen, maar op evidence-based methoden die niet overal evenveel voet aan de grond krijgen: 

Bekijk de video!

  • NET (narratieve exposure therapie)
  • BEPP (brief eclectic psychotherapy for PTSD)
  • IMRS (imaginatie en rescripting)

In Genua leren we de ins en outs van de therapievormen en ontdekken we ook de verschillen tussen elkaar en ten opzichte van exposure en EMDR. Verwacht boeiende lezingen en interactieve workshops van topsprekers die helemaal thuis zijn in deze vormen van therapie.

Naast het verdiepen van uw professionele kennis, biedt ons programma ook ruimte voor ontspanning en vrije tijd. Verken de historische straten, geniet van de lokale keuken en laat u inspireren door de culturele diversiteit van Genua. We nodigen u uit om deel te nemen aan deze unieke combinatie van leren en ontspannen, waarbij u zowel uw professionele vaardigheden als uw persoonlijke welzijn een boost geeft. Ontdek traumabehandeling buiten de gebaande paden in het hart van Genua!

Programma

Start het programma met een inspirerende lezing van een van de experts. Hierna gaat u samen met de experts en uw collega's aan de slag in kleinschalige workshops. Hier ontwikkelt u uw praktische vaardigheden.

Dit nuttige aspect combineert u met de aangename afwisseling van ontspanning in Genua.

Weten wat de experts voor u in petto hebben? Lees onder het tabje programma de abstracts van de lezingen & workshops.

Faculty

Locatie

Geniet van een verrijkende nascholing in het hart van Genua, waar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en intrigerende bezienswaardigheden een uniek decor vormen voor uw leerervaring. Na een dag vol kennisopbouw en interactieve workshops, wordt u beloond met de culinaire geneugten van Genua, waaronder beroemde pesto, verse zeevruchten en lokale wijnen.

Verken de kronkelende steegjes van de oude stad, ontdek historische paleizen en levendige markten, en transformeer uw ontspanning na de nascholing in een culturele ontdekkingsreis. De rustgevende kustlijn van de Ligurische Zee biedt een ideale plek om tot rust te komen, terwijl lokale cafés en gelaterie u uitnodigen om te genieten van heerlijke lekkernijen en warme gastvrijheid. Ervaar de perfecte mix van leren en genieten in deze betoverende stad.

Cursuslocatie
Het programma zal plaatsvinden in het historische Grand Hotel Savoia. Dit hotel, een van de oudste in Italië, kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 120 jaar, waarvan de oude pracht is hersteld dankzij een verfijnde restauratie. Het Grand Hotel Savoia biedt niet alleen een prachtige historische setting, maar ook moderne faciliteiten die perfect zijn voor de nascholingsactiviteiten.

Kosten

Het inschrijfgeld voor deelname aan deze meerdaagse nascholing bedraagt € 1.495,-. Daarbij inbegrepen zijn: het cursusmateriaal, de welkomstreceptie, koffiepauzes & de lunches.