Sponsoren:                                                   

Dinsdag 11 oktober 2022
18:30 - 21:30 uur

Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle

Op 11 oktober 2022 van 18:30 tot 21:30 uur organiseren wij de WCLC & ESMO TeleReview

Wij verwelkomen u graag in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Zwolle. 
Vijf topsprekers, voorzitter Nico van Walree, ontvangst warm dinerbuffet en de nieuwste inzichten – heet van de naald.

De volgende onderwerpen komen zeker aan bod:

 • Targeted therapy
 • Immuuntherapie, neoadjuvant, adjuvant en stadium IV
 • SCLC/Thymoom en mesothelioom 
 • Gecombineerde therapieën
 • Radiotherapie
 • Impact op de pathologie per onderwerp

De TeleReview® is bedoeld voor longartsen, radiotherapeuten, klinisch pathologen, ziekenhuisapothekers en degenen die in opleiding zijn voor deze specialismen.
Daarnaast zijn de physician assistants, de verpleegkundig specialisten en long- en oncologieverpleegkundigen ook van harte welkom.

Voor de doelgroep long- en oncologieverpleegkundigen geldt dat zij alleen kunnen deelnemen wanneer zij beschikken over een individuele aantekening van voorschrijfbevoegdheid in het BIG-register.

 

Dinsdag 11 oktober 2022

17.30 - 18.30

Registratie en ontvangst met buffet

18.30 - 18.40

Opening door de voorzitter 
Nico van Walree

18.40 - 19.05

Immuuntherapie, neoadjuvant, adjuvant en stadium IV
Prof. dr. Michel van den Heuvel

19.05 - 19.15

Impact op de pathologie - Dr. Jan von der Thüsen

19.15 - 19.40

SCLC/Thymoom en mesothelioom 
Daphne Dumoulin

19.40 - 19.50

Impact op de pathologie - Dr. Jan von der Thüsen

19.50 - 20.20

Pauze

20.20 - 20.45

Targeted therapy
Prof. dr. Egbert Smit

20.45 - 20.55

Impact op de pathologie - Dr. Jan von der Thüsen

20.55 - 21.20

Update radiotherapie
Dr. José Belderbos

21.20 - 21.30

Impact op de pathologie - Dr. Jan von der Thüsen

21.30

Samenvatting en afsluiting
Nico van Walree

Voorzitter

Nico van Walree 

Longarts

Amphia Ziekenhuis

Sprekers

Dr. José Belderbos

Radiotherapeut

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam

Prof. dr. Egbert Smit

Longarts

LUMC

Dr. Jan von der Thüsen

Patholoog

Erasmus MC, Rotterdam

Prof. dr. Michel van den Heuvel

Longarts

Radboudumc

Daphne Dumoulin

Longarts

Erasmus MC, Rotterdam

De TeleReview® vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2022 van 18.30 tot 21.30 uur (ontvangst en registratie vanaf 17.30 uur) in:

 

Novotel Rotterdam Brainpark

Een zaken viersterrenhotel gelegen bij Business Park Brainpark. Novotel Rotterdam Brainpark is gemakkelijk te bereiken dankzij de gunstige ligging naast afrit 25 op de snelweg A16/E19 en verschillende soorten openbaar vervoer op loopafstand. Openbaar parkeren is mogelijk bij de accommodatie en bedraagt maximaal €10,00 per dag. Het is de ideale plek voor het volgen van de TeleReview. Meer informatie.

Adres:
K.P. Van Der Mandelelaan 150
3062 MB ROTTERDAM

BCN Eindhoven

Openbaar vervoer
BCN Eindhoven is een stationslocatie en ligt op loopafstand van het treinstation Eindhoven CS.  

Parkeren
P+R Professor dr. Dorgelolaan ligt op 10 minuten lopen van BCN aan de Professor Dr. Dorgelolaan bevind zich een P+R. Het dagtarief van deze parkeerplaats is €6,50 per dag.

Q-park Kennedyplein aan Kennedyplein 400 heeft 799 parkeerplaatsen met 4 oplaadpunten. Bij de receptie van BCN kunt u uw parkeerkaart van P1 tegen gereduceerde tarieven afrekenen met pin. Een dagkaart kost dan €15,00.

Adres:
Kennedyplein 204
5611 ZT Eindhoven

Lumen Hotel & Events 

Lumen Hotel & Events heeft een gunstige ligging in de Regio Zwolle en is eenvoudig te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen 5 minuten vanaf de A28 op het Stadionplein. Er is beschikbaarheid over 1.200 ruime parkeerplekken (gratis parkeren) én er zijn 4 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast stoppen er diverse buslijnen vanaf Station Zwolle naast de deur. Meer informatie.

Adres:
Stadionplein 20
8025 CP Zwolle

Van der Valk Amsterdam - Amstel

Deze 4-sterrenaccomodatie beschikt over alles om in optimale comfort alle updates van de WCLC & ESMO te volgen. Met metrohalte Overamstel voor de deur is deze locatie tevens goed bereikbaar middels het openbaar vervoer. Onder Van der Valk Amsterdam-Amstel heeft de beschikking over een eigen beveiligde parkeergarage met 131 parkeerplaatsen. Hier kunt u parkeren voor €3,- per uur. Op straat is het tot 19:00 uur betaald parkeren voor €4,50 per uur. Meer informatie.

Adres:
Joan Muyskenweg 20
1096 CJ, Amsterdam

Voor het programma van deze TeleReview® zijn 3 accreditatiepunten toegekend door:

 • De Nederlandse Vereniging Voor Pathologie (NVVP);
 • De Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA);
 • De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA);
 • Het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (VSR);
 • Het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&V);
 • De Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO);
 • De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT); - 2 punten

 

Benecke is als onderwijsinstellinggeregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 50,-. 
Artsen in opleiding mogen gratis deelnemen.

Er zijn 2 mogelijkheden om het inschrijfgeld te voldoen:

1. Mocht u voor de optie "IDEAL" kiezen dan bent u officieel ingeschreven en ontvangt u een registratiebevestiging op het door u ingevulde e-mailadres.

2. Kiest u voor de optie "Factuur" dan ontvangt u op het door u ingevulde e-mailadres een e-mail met daarin de factuur. Door het kiezen van deze optie bent u ingeschreven voor deze review en gaat u de betalingsverplichting aan. Dit betekent dat Benecke het inschrijfgeld 2 weken na inschrijfdatum dient te ontvangen. Schrijft u in binnen 2 weken voor de start van de review dan dient Benecke per direct het het inschrijfgeld te ontvangen en vervalt de optie "factuur".

 

Annuleringsvoorwaarden

Annulering van deelname is uitsluitend schriftelijk mogelijk. Uw schriftelijke annulering (e-mail of post) dient uiterlijk 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst bij de Deelnemersadministratie van Benecke binnen te zijn. Tot deze datum wordt het inschrijfgeld gerestitueerd. Na deze datum bent u het volledige bedrag verschuldigd en kan geen restitutie meer plaatsvinden.

De WCLC & ESMO TeleReview wordt mogelijk gemaakt door:

AstraZeneca ziet u graag tegemoet op de WCLC & ESMO TeleReview. Het behandellandschap in met name vroeg stadium longkanker verandert op dit moment heel snel. We wisselen graag met u van gedachten over de impact op uw praktijk. Graag tot 11 oktober.

Als pionier in het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen zoeken we bij Bristol Myers Squibb graag de samenwerking met wetenschappers, artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Met als doel de patiëntenzorg verder te verbeteren.

We zoeken continu de dialoog en blijven actuele inzichten en ervaringen op het gebied van kanker uitwisselen. Dat is een vruchtbare bodem voor allerlei vernieuwende en inspirerende ideeën. Zowel om de zorg te innoveren als de kwaliteit van (over)leven te optimaliseren.

Prof. dr. Michel van den Heuvel

Prof. dr. Michel van den Heuvel is sinds 2006 werkzaam als longarts en in 2017 in dienst getreden bij het Radboudumc. Hij is werkzaam als afdelingshoofd en daarnaast betrokken bij de zorg van longkanker en andere kwaadaardige ziekten van de borstkas. Zijn aandachtsgebied is hierbij klinisch wetenschappelijk onderzoek en zorgorganisatie.

Prof. dr. Egbert Smit

Prof. dr. Egbert Smit is hoogleraar, longarts en afdelingshoofd van de afdeling Longziekten van het LUMC in Leiden. Zijn expertise ligt op het gebied van de diagnostiek en behandeling van longkanker. De translationele longoncologie heeft in het bijzonder zijn interesse.

Daphne Dumoulin

Daphne Dumoulin is als longarts werkzaam in het Erasmus MC in Rotterdam. De thoracale oncologie, echo-endoscopie en tracheo-bronchiale interventies behoren tot haar aandachtsgebied.