Voorzitter & sprekers

Erwin Van Meekeren
Erwin Van Meekeren
Meek-it
Psychiater
Voorzitter Erwin van Meekeren is psychiater/psychotherapeut in eigen praktijk en o.a. werkzaam bij BuurtzorgT. Voorheen heeft hij inhoudelijke programma’s persoonlijkheidsstoornissen (Rivierduinen, Parnassia, GGNet) ontwikkeld en opgezet.

Hij is actief binnen het kenniscentrum (PS): Naastbetrokkenen, Triade, e-health, EPA-PS, Werk en Geïntegreerde Richtlijn Behandeling. Hij staat op diverse podia en publiceert over uiteenlopende onderwerpen, en is schrijver of co-auteur van diverse boeken.

Jan Baars
Jan Baars
KOOS in Utrecht & Autimaat in Doetichem
Klinisch psycholoog/psychotherapeut
Jan Baars is klinisch psycholoog/psychotherapeut verbonden aan KOOS in Utrecht en Autimaat in Doetichem. Hij is opleider, supervisor en leertherapeut bij de NVRG. Supervisor bij de NVP. Verder is hij Hoofdopleider binnen de RINO groep te Utrecht. Hij publiceert regelmatig waaronder met Erwin van Meekeren.

Hij heeft een rijke ervaring binnen de GGZ en de forensische psychiatrie. Jarenlang was hij hoofd van het behandelprogramma Persoonlijkheidsstoornissen binnen de Rembrandthof te Hilversum (GGZ Centraal).

Suzy Matthijssen
Suzy Matthijssen
Altrecht Academisch Angstcentrum
klinisch psycholoog en wetenschapper
Suzy is klinisch psycholoog-psychotherapeut, senior onderzoeker, cognitief gedragstherapeut VGCt, psychotraumatherapeut NtVP, NRGD geregistreerd pro justitieverslaggever, EFT therapeut en EMDR supervisor en docent aan universitaire en postdoctorale opleidingen (GZ, KP).

Ze is gepromoveerd op het onderwerp “Enhancing Trauma Treatment” en doet onderzoek naar interventies en mechanismen om traumabehandelingen te verbeteren. Suzy zit als vicevoorzitter in het bestuur van de Nederlandse EMDR vereniging en in de wetenschapscommissie van EMDR Europe en is onderdeel van een internationale geselecteerde werkgroep opgericht om zich te richten op de toekomst van EMDR. Zij is binnen deze groep voorzitter van de subgroep wetenschap.

Suzy werkt bij het Altrecht Academisch Angstcentrum, waar ze hoofd is van een intensief ambulant traumabehandelingsprogramma, hoofd van de onderzoekslijn Angst, Dwang en Trauma en ze is expert leider op het gebied van PTSS. Ze is verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Alan Ralston
Alan Ralston
UMC Utrecht
Psychiater en filosoof
Alan Ralston is psychiater en filosoof en verbonden aan het UMC Utrecht als medisch hoofd Acute en Intensieve Zorg.

Hij is tevens vice-voorzitter van de NVvP, bestuurslid van het NVvP-platform Psychiatrie & Filosofie en van de Stichting Psychiatrie & Filosofie.

Hij promoveerde op de filosofie van de psychiatrische praktijk en publiceerde o.a. over professionele openheid en integriteit.