Transdiagnostische blik op de toekomst

Kitzbuhel: een geheel nieuw meerdaags nascholingsprogramma met een transdiagnostische blik op de toekomst. In deze week wordt u op de hoogte gebracht van trends en ontwikkelingen rondom uw vakgebied.

Van 5 t/m 9 februari 2023 verwelkomen wij psychiaters & psychologen in Kitzbühel, een Oostenrijks dorp in het oosten van Tirol. Hier zult u kennis opdoen en laagdrempelig in gesprek gaan met experts in combinatie met ontspanning en vrije tijd. 

Onderwerpen
De volgende onderwerpen staan centraal tijdens deze nascholingsweek:

  • Nieuwe behandelingen van psychedelica bij verschillende stoornissen; tussen hype en hoop;
  • Psychiatrie voor vrouwen, het vrouwenbrein;
  • Psychofarmacologie bij verschillende stoornissen.

Programma

Tijdens de plenaire lezingen in de ochtend ontvangt u de belangrijkste informatie gepresenteerd door een van de experts. Na het ochtendprogramma bent u vrij om uw middag naar wens in te vullen. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om voor de nascholingslocatie in de skishuttle te stappen richting de pistes. 

Na een middag ontspanning in de bergen gaat u in kleinschalige groepjes aan de slag tijdens de meet the expert workshops. In deze workshops worden praktische handvatten gegeven om in uw dagelijkse praktijk toe te kunnen passen en is er tijd om uw casussen voor te leggen.

Sprekers

Prof. dr. Robert Schoevers
Hoogleraar en afdelingshoofd psychiatrie
UMCG
 

Prof. dr. Iris Sommer
Psychiater, schrijver & hoogleraar psychiatrie
UMCG
 

Dr. Bob Oranje
Bioloog

Locatie

De nascholing zal plaatsvinden in het Lebenberg Schlosshotel, Kitzbühel. Deze 4-sterrenaccomodatie in de Oostenrijkse bergen is voorzien van alle gewenste faciliteiten. Deze locatie staat garant voor rust & reinheid en is daarmee de ideale plek een om op uzelf te focussen en te reflecteren en zo te groeien in uw expertise.

Kitzbühel is tevens goed te bereiken per trein!