Voorzitters

Prof. dr. Odile van den Heuvel 

Psychiater en hoogleraar Neuropsychiatrie verbonden aan Amsterdam UMC, locatie VUmc. Tevens visiting professor aan het Haukeland University Hospital in Bergen (Noorwegen). Als psychiater werkt zij op het grensvlak van de psychiatrie en de neurologie, met specifieke focus op neuropsychiatrische stoornissen bij de ziekte van Parkinson.

 

Prof. dr. Eric Vermetten 

Bijzonder hoogleraar Medisch-biologische en psychiatrische aspecten van psychotrauma’s, LUMC, Leiden
Psychiater en hoogleraar Medisch-biologische en psychiatrische aspecten van Psychotrauma aan de afdeling Psychiatrie van het LUMC.
Als actief dienend militair is hij tevens hoofd van het onderzoekscentrum van de Militaire Geestelijke Gezondheid verbonden aan Defensie, en daarbinnen ook als psychiater werkzaam.

Sprekers

Prof. dr. Arnt Schellekens

 Psychiater werkzaam bij het Radboudumc en hoogleraar Verslaving en Psychiatrie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn promotieonderzoek verrichtte hij genetisch onderzoek en onderzocht hij hersenfuncties bij patiënten met alcoholafhankelijkheid en gezonde personen. Inmiddels is hij specialist op het gebied van verslavingspsychiatrie en combineert hij wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg met het trainen van collega-professionals op dit specifieke gebied. 

Prof. dr. Roy Kessels

Klinisch neuropsycholoog bij het Centrum voor Korsakov van Vincent van Gogh voor Geestelijke Gezondheidszorg in Venray en hoogleraar Neuropsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Eveneens is hij verbonden aan het Radboudumc

Prof. Dr. Christian Otte

Charité Universitätsmedizin Berlin