Tijdens de ACR Review 2021 op donderdag 18 november 2021 wordt u geïnformeerd over de meest invloedrijke inzichten van het afgelopen jaar, zoals gepresenteerd op het internationale ACR-Congres 2021. De nieuwe voorzitters Simone Vreugdenhil en dr. Math Wijnands
heten u van harte welkom in Het Oude Magazijn in Amersfoort van 16:30u – 21:30u.

Reumatoïde artritis 

Dr. Pascal de Jong is werkzaam als reumatoloog en epidemioloog op de afdeling reumatologie van het Erasmus MC te Rotterdam. Zijn onderzoek focust zich op het individualiseren en optimaliseren van de behandeling van inflammatoire artritis door middel van het exploreren van diverse mogelijkheden vanuit een klinisch, patiënten en maatschappelijk perspectief. Tijdens deze refereerbijeenkomst bespreekt hij de wetenschappelijke hoogtepunten op het gebied van reumatoïde artritis.

Highlights Osteoporose 

Dr. Hennie Raterman is algemeen reumatoloog in Alkmaar bij de Noord West Ziekenhuisgroep. Daar heeft hij zich verder toegelegd op het aandachtsgebied: osteoporose. Deze expertise en belangstelling maken dat hij zich ook met veel plezier inzet als bestuurslid van de werkgroep osteoporose van de Nederlandse Vereniging Reumatologie (NVR). Hij heeft vanuit de NVR actief geparticipeerd in het verbetersignalement osteoporose van Zorginstituut Nederland en de (concept)richtlijn osteoporose. Niet heel vreemd dus dat hij u in november bijpraat over de hoogtepunten en nieuwe inzichten op het vlak van osteoporose. Met aandacht voor zowel diagnostiek als behandeling van primaire osteoporose en secundaire osteoporose.

Update reuma-oncologie 
Wouter van Binsbergen is arts-onderzoeker bij het Amsterdams Reumatologie & immunologie Centrum (ARC) van het Amsterdam UMC. Op de avond van de ACR Review geeft hij u een up-to-date overzicht van klinische presentatie, diagnostische tests en uitkomsten. Alsook voorgestelde behandelingen in het groeiende veld van reumatologische adverse events tijdens of na immuun-checkpoint-inhibitor-therapie. Waarbij hij ook de huidige onderzoeksrichting, klinische richtlijnen en praktische applicatie belicht.