Voor-en achternaam
Dr. Esther Mesman
Functietitel
Psycholoog, Erasmus MC, Rotterdam
Spreker Bio
Dr. Esther Mesman werkt als GZ-psycholoog en senior onderzoeker op de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het ErasmusMC Sophia. Vanuit de gedachte ‘eerder is beter’ richt zij zich op vroegdiagnostiek en behandeling van ernstige psychiatrische problemen zoals ernstige depressie, psychose en bipolaire stoornissen. Een ander belangrijk thema is het opgroeien in een gezin met een ouder/ouders met ernstige psychische problemen.
Als onderzoeker is ze betrokken bij verschillende familiestudies naar kinderen van ouders met ernstige psychiatrische stoornissen. In 2015 promoveerde zij op langlopend onderzoek naar Kinderen van ouders met een bipolaire stoornis. In december 2018 ontving zij een persoonlijke subsidie van de overheid voor de 20-jaarsmeting van deze studie. Kernwoorden in haar onderzoek zijn: vroegdiagnostiek en behandeling, veerkracht en dagelijks functioneren. Hierin werkt ze nauw samen met de universiteit Tilburg, VuMC In Geest en collega’s uit het internationale veld. Sinds het najaar 2019 is ze tevens betrokken bij het Landelijk Platform KOPP-KOV van het Trimbos Instituut.

Eerder werkte dr. Esther Mesman op de afdelingen psychiatrie in het UMC Utrecht en AMC Amsterdam op (poli)klinieken gericht op psychose en ernstige stemmingsstoornissen bij (jong)volwassenen.
Dr. Esther Mesman